We zetten ons in voor het algemeen belang, van bij u in de buurt in België tot elders in Europa, Afrika en de wereld.

Culturele Mecenaatsrekening - Museum

Geld inzamelen voor de herwaardering van uw openbare erfgoedcollectie door een project dat binneneen duidelijke tijdspanne en budget wordt gerealiseerd.

Loopt binnenkort af!

2022A - Solidariteitsrekening Scholen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting

Als school giften inzamelen om leerlingen uit kwetsbare gezinnen discreet financieel tegemoet te komen en het hen zo mogelijk maken met gelijke kansen het schooljaar te doorlopen…

Projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting

De Stichting helpt geld inzamelen voor vernieuwende initiatieven die het algemeen belang dienen. Giften voor projectrekeningen zijn fiscaal aftrekbaar.

Loopt binnenkort af!

Zoek een oproep die bij uw project past

Vrienden voor het leven

Personen met een beperking

"Minstens even belangrijk als de middelen is het gevoel dat buitenstaanders ons met die giften tonen dat ons werk belangrijk is.”
Steven hazenboschdirecteur Revalidatiecentrum Pulderbos

Fonds Tinne Boes steunt studenten in moeilijke situaties

Kinderen en jongeren

"Dankzij de steun van het Fonds kon ik me volledig op mijn studie toeleggen."
Fadi Belouni, oud-student gesteund door het Fonds Tinne Boes

Wij(k)water vangt regenwater van Gentse kerkdaken op

Bescherming van milieu en biodiversiteit

Regenwater van kerkdaken recupereren voor moestuintjes is eenvoudig, niet duur, en enorm sensibiliserend, omdat het zo goed zichtbaar is.”
Pieter Van den Brande
Gents MilieuFront

Publicaties en cijfers

Uw filantropisch engagement

Wenst u vorm geven aan uw engagement ?

Het Centrum voor Filantropie werkt voor u een regeling op maat uit. Onze soepele formules leiden tot een maximale impact, terwijl u de regie in handen houdt.

"Filantropie is niet alleen een zaak van grote vermogens. We kunnen ons allemaal inzetten voor het algemeen belang.”
Peter Piot
erevoorzitter van de Koning Boudewijnstichting