Azië en Australië

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang in Azië en Australië, in samenwerking met Give2Asia.

In de regio Azië-Stille Oceaan zet de Koning Boudewijnstichting zich in, dankzij het engagement van filantropen en schenkers, om sleutelsectoren zoals gezondheid, onderwijs of de economie in landen te versterken. Wij ondersteunen lokale spelers, individuen en organisaties die bijdragen aan de groei van hun land. Om onze impact te vergroten werken we samen met andere partners en filantropische organismen, waaronder KBFUS en KBF CANADA, en met onze partner Give2Asia.

Onze acties

  • particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die willen helpen de levensomstandigheden van de bevolking in Azië en Australië te verbeteren;
  • lokale individuen en organisaties ondersteunen;
  • leningen en bankgaranties toekennen aan spelers van de burgersamenleving. Meer informatie in ons subprogramma Ondernemingen voor ontwikkeling.

Azië en Australië maakt deel uit van het programma Internationaal

Kregen steun

DISOP Philippines

Reboisement des terres et soutien à l'éducation des enfants aux Philippines

Boslandbouw promoten ten bate van de biodiversiteit/het inkomen van boerenfamilies; en kwetsbare gezinnen steunen om hun kinderen naar het secundair en hoger onderwijs te sturen.

Sahayog society for participatory rural development

Learning and Awareness Centers

Meisjes in Uttar Pradesh onderwijssteun geven in Leer- en Bewustmakingscentra en hen leren over discriminatie/geweld op grond van geslacht, puberteit en andere belangrijke onderw…

Havatzelet – Education and culture institutions of Hashomer Hatzair

Learning Together 2021

Facilitators opleiden om verdraagzaamheid en solidariteit te promoten via workshops met Joodse en Arabische jongeren, ter bevordering van een meer inclusieve samenleving.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Fondsen en filantropieformules

Isaan (Fonds)

Steun aan onderwijs- en micro-economische initiatieven die helpen bij de ontwikkeling van achtergestelde gebieden in Zuid-Oost Azië, meer in het bijzonder in Isaan, Thailand.

Audrey Jacobs (Fonds)

Steun aan humanitaire, educatieve en medische projecten, met name in Nepal, gekozen en/of opgestart door de Stichting Audrey Jacobs.

Stanley/Stella (Fonds)

De textielproductieketen van de onderneming Stanley/Stell verbeteren, zodat deze meer respectvol is voor mens en planeet.

Verhalen

Een juridische identiteit voor iedereen

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de systematische geboorteaangifte stimuleren bij ouders, lokale gemeenschappen en overheden in Sub-Saharaans Afrika.”
André Franck Ahoyo
Fonds Urgentie Identiteit Afrika

Digitaal strijden tegen ongelijkheid en COVID-19 in DR Congo

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de DR Congo helpen te digitaliseren en de experten opleiden die het land nodig heeft.”
Jean-Louis Mbaka
CEO Kinshasa Digital

We moeten alles inzetten op preventie

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"Ik leer veel bij over strategie en organisatie om zo betere oplossingen te vinden in deze gezondheidscrisis.”
Dr. Ernest Ahounou
Arts en bursaal uit Benin