Elders in Afrika

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang in Afrika.

Afrika is een van de continenten waar de Koning Boudewijnstichting internationaal het meest intensief mee bezig is, overeenkomstig de wensen van de filantropen en de schenkers die zich samen met ons inzetten. Naast de landen die we prioritair begunstigen ondersteunen we ook elders in Afrika projecten van algemeen belang in verschillende domeinen: gezondheid, armoedebestrijding, onderwijs, economie, klimaat… Om onze impact te vergroten werken we samen met andere partners en filantropische organismen waaronder KBFUS en KBF CANADA.

Onze acties

  • particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die willen helpen de levensomstandigheden van de bevolking in Afrika te verbeteren;
  • lokale individuen en organisaties ondersteunen die bijdragen aan de groei in hun land;
  • leningen en bankgaranties toekennen aan spelers van de burgersamenleving. Meer informatie in ons subprogramma Ondernemingen voor ontwikkeling.

Elders in Afrika maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie op kbfafrica.org

Kregen steun

ULCDDI

Steun voor scholing van 50 kinderen in armoede in Butembo en Beni, Noord-Kivu, DRC

Kinderen in een precaire situatie vanwege de onveiligheid in de streek en corona, helpen om een diploma lager onderwijs te behalen.

Magda Geudens

Bodembedekking/overkapping speelplaats voor woestijnkinderen in Amshoul, Egypte

Extra overdekte speelplaatsen creëren om het toenemende aantal leerlingen in de school te beschermen tegen zandstormen en de blakende Egyptische zon.

Emergency Belgium aisbl - Life support for civilian victims of war and poverty

Soutien aux actions d'Emergency ONG en Sierra Leone

Gedurende 2 maanden steunen van de activiteiten van het ngo-centrum voor noodoperaties in Goderich, Freetown (Sierra Leone), om 24 uur per dag en 7 dagen per week gratis chirurgi…

Fondsen en filantropieformules

Clinic+O (European Friends Fund)

Clinic O verleent zorg aan gemarginaliseerde gemeenschappen in West-Afrika. Hun medisch team behandelt patiënten via telegeneeskunde, huisbezoeken en massa consultaties.

Pamoja na Komoc (Projectrekening)

Bouwen en afwerken van een lagere school en weeshuis in Butogota in Oeganda, om weeskinderen toegang te geven tot gratis onderwijs, structuur, gezonde voeding en onderdak, en dus…

Materniteit Dano Burkina Faso (Fonds Vrienden Van)

Filantropen ondersteunen projecten die de gezondheidszorg verbeteren in de regio Diébougou (Burkina Faso), in het bijzonder de zorgen voor moeder en kind.

Verhalen

Epilepsie in Rwanda uit de schaduw halen

Elders in Afrika

“Voor veel Rwandezen zijn epilepsieaanvallen het gevolg van een vervloeking of een poging tot vergiftiging. Patiënten worden gestigmatiseerd, gemarginaliseerd en geschuwd.”
Dr. Fidèle Sebera
Neuroloog

Teruggrijpen naar het verleden van Congo om een toekomst te bouwen

Elders in Afrika

“Onze burgers hebben zich nooit willen onderwerpen.”
Elikia M’Bokolo

Een juridische identiteit voor iedereen

Azië en Australië Elders in Afrika Latijns-Amerika en Caraïben

"We willen de systematische geboorteaangifte stimuleren bij ouders, lokale gemeenschappen en overheden in Sub-Saharaans Afrika.”
André Franck Ahoyo
Fonds Urgentie Identiteit Afrika