Gezond Leven

Investeren in preventie en gezondheidsbevordering, vooral bij kinderen en jongeren.

Wie gezond leeft voelt zich beter, zowel fysiek als mentaal. Maar niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden om gezond te leven. Via de actie van Fondsen die ze beheert zet de Koning Boudewijnstichting zich in voor preventie en gezondheidsbevordering, vooral bij kinderen en jongeren.

• projecten ondersteunen die kinderen en jongeren aanmoedigen om gezond te eten en voldoende te bewegen;
  • onderzoek naar gezondheidsbevordering en preventie van ziekten stimuleren.

Gezond leven maakt deel uit van het programma Gezondheid

Fonds BYX - "Niet rond de pot draaien!" - secundaire scholen

Steun aan de secondaire scholen van de FWB die zich inzetten om de staat, toegang en het beheer van hun toiletten te verbeteren

Promotie van een gezond voedingspatroon en van voldoende lichaamsbeweging

Oproep voor projecten die gezonde voedingsgewoonten en voldoende lichaamsbeweging bevorderen bij kinderen en jongeren

Fonds Van Mulders-Moonens – Voor een betere verankering van gezondheidspromotie en ziektepreventie in de opleiding van eerstelijnsprofessionals

Gezondheidspromotie en ziektepreventie in de toekomst op een betere en meer concrete wijze integreren in de basisopleiding of bijscholing van eerstelijnsprofessionals in België.

Bekendgemaakt

Une note pour chacun

Musique à l'hôpital

In het UKZKF-ziekenhuis (Laken) muziek inzetten ten bate van kinderen en volwassenen met kanker: initiatie, instrument bespelen, liedjes schrijven, ontspanning, animatie.

Mobile School

StreetSmart

Aan jeugd(welzijns)werkers verschillende tools aanbieden: 'StreetSmart Impact', een tool die de registratie van activiteiten en doelgroep combineert met de ondersteuning van het …

KU Leuven, Kinderkankerfonds Leuven en Legoproject

Aanbod voor kinderen en jongeren met kanker binnen de dienst Kinderhemato-oncologie UZ Leuven op de hospitalisatie-eenheid (relaxatie via massages), daghospitaal voor kinderen (aquarium) protontherapiecentrum (legomodel protontherapietoestel)

Voor kinderen met kanker in de dagkliniek een aquarium plaatsen en massage aanbieden; en hen laten spelen met een Lego-model van een protontherapie-bestralingstoestel.

Brussel – Responsible Young Drivers

Alcoholtoestellen, een tolwagen en een crashtest aankopen.

OTV Nazareth

Steun aan de Olympische Turnvereniging Nazareth bij de aankoop van materiaal voor een nieuwe turnhal.

24 projecten om chronische stress duurzaam te bestrijden bij zorgpersoneel

18 01 2022

24 projecten om chronische stress te bestrijden bij zorgpersoneel krijgen steun van het Fonds voor Solidaire Zorg, voor een totaalbedrag van 512.544 euro.

Filantropische samenwerking voor jonge ondernemers

10 12 2021

Na meer dan tien jaar activiteit geeft het Caring Entrepreneurship Fund de fakkel door aan het YouthStart Entrepreneurship Fund, dat vanaf 2022 jonge ondernemers zal steunen.

Goed eten en voldoende bewegen: Fonds voor Voeding en Welzijn steunt 12 diverse projecten

03 06 2021

Goed eten en voldoende bewegen: het Fonds voor Voeding en Welzijn steunt 12 diverse projecten.

In Kinshasa bestrijden vrijwilligers de angst voor verbanning wegens hiv/aids

Gezond Leven

"Aidspatiënten worden nog steeds geconfronteerd met stigma's en afwijzing. In een PODI kunnen we zonder schaamte praten met andere leden van de gemeenschap."
Jean Lukela
Oprichter van het nationale netwerk van gemeenschapsgroepen van aidspatiënten