Muziek en cultuur

Muziek en podiumkunsten bevorderen.

Steeds vaker doen filantropen en muziekliefhebbers een beroep op de Koning Boudewijnstichting. Of ze nu jong muzikaal of ambachtelijk talent willen steunen, of de restauratie van instrumenten bevorderen, wij helpen hen met de uitvoering van hun project ten voordele van cultuur en muziek, in partnerschap met de spelers op het terrein.

• filantropie bevorderen en culturele spelers steunen;
  • jong muzikaal talent en muziekscholen ondersteunen;
  • historisch waardevolle muziekinstrumenten verwerven en hun restauratie en ontsluiting ondersteunen.

Muziek en cultuur maakt deel uit van het programma Erfgoed en cultuur

Meer informatie op erfgoed-kbs.be

Fonds Famille Goethuys-Deheel - Projectoproep 2022

Ondersteuning van diverse culturele en sociale projecten in de gemeente Oudergem

Fonds Live 2020 - Steun voor relance-initiatieven

Steun voor relance-initiatieven in de Belgische live muzieksector.

Bekendgemaakt

Fonds d’aide aux projets des étudiants de l’ENSAV La Cambre

Realisatie en promotie van het eindejaarsproject van de Masterstudenten van ENSAV La Cambre

Bekendgemaakt

Magoux Magdalena Baeyens

W.O.R.N. Weave old rags into nacre

Op basis van een zelf ontwikkeld creatief proces gedumpte stoffen gebruiken als grondstof voor het weven van nieuwe, unieke artistieke en functionele creaties.

Romane Iskaria

Enquête photographique auprès de la communauté assyrienne entre la Belgique et la France.

In een fotografieproject onderzoekt een masterstudent de herkomst van zijn Assyrische naam en het land tussen Iran, Irak en Turkije, waar nu een ander volk woont.

Laetizia Debain

U morsu di u sole d'oru (La morsure du soleil d’or)

In een fotografieproject rond de Middellandse Zee speuren naar dubbelzinnigheden in landschappen, verrijkende paradoxen tussen wreedheid en pracht, cultuur en natuur.

FBN Van Gestel (Fonds)

De samenkomst tussen uitmuntende hedendaagse strijkinstrumenten- en strijkstokbouwers en jonge muzikanten in volle opmars.

Young Belgian Strings (Fonds Vrienden van)

Filantropen ondersteunen projecten van de vzw Young Belgian Strings, een strijkorkest met jonge talenten die afgestudeerd zijn of nog studeren aan Belgische Muziekconservatoria e…

Atelier Théâtre Jean Vilar

Renoveren van de technische infrastructuur van het Theatre Jean Vilar en vergroten van de gebruiksmogelijkheden van de scène en van de ruimtes voor de medewerkers en het publiek.

Fonds Arthur Grumiaux in bewaring bij Koninklijke Bibliotheek van België

13 12 2021

Na de schenking van de Stichting Arthur Grumiaux geeft de KBS het fonds Arthur Grumiaux in bewaring aan de afdeling Muziek van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Fonds LIVE2020 steunt 90 livemuziekprofessionals voor bijna 200.000 euro

24 11 2021

Het Solidariteitsfonds LIVE2020, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt 90 professionals van de livemuziek voor een totaal van 200.000 euro.

Belgisch muzikaal erfgoed gered

18 10 2021

Het Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché heeft 17 autografische manuscripten van de Belgische componist Philippe Boesmans aangekocht om ze voor het nageslacht te bewaren.

Muziekerfgoed tot leven gebracht

Muziek en cultuur

“Ik ben verrukt en vereerd dat ik deze cello toevertrouwd kreeg, na een lange zoektocht naar een muzikale metgezel.”
Pierre Fontenelle
Cellist, kreeg cello van N.F.Vuillaume uit 1860 in bruikleen

Filantropie ten dienste van jonge muzikanten

Muziek en cultuur

“Het gebeurt niet vaak dat je voor een eerste opname zoveel vertrouwen krijgt, vooral bij een stoutmoedig project als het mijne.”
Valentine Buttard
Pianiste, begunstigde van het Fonds Fravanni