Muziek en cultuur

Muziek en podiumkunsten bevorderen.

Steeds vaker doen filantropen en muziekliefhebbers een beroep op de Koning Boudewijnstichting. Of ze nu jong muzikaal of ambachtelijk talent willen steunen, of de restauratie van instrumenten bevorderen, wij helpen hen met de uitvoering van hun project ten voordele van cultuur en muziek, in partnerschap met de spelers op het terrein.

• filantropie bevorderen en culturele spelers steunen;
  • jong muzikaal talent en muziekscholen ondersteunen;
  • historisch waardevolle muziekinstrumenten verwerven en hun restauratie en ontsluiting ondersteunen.

Muziek en cultuur maakt deel uit van het programma Erfgoed en cultuur

Meer informatie op erfgoed-kbs.be

Fonds Live 2020 - Steun voor relance-initiatieven

Steun voor relance-initiatieven in de Belgische live muzieksector.

Fonds Famille Goethuys-Deheel - Projectoproep 2022

Ondersteuning van diverse culturele en sociale projecten in de gemeente Oudergem

Fund Belgian Music - projectoproep 2022

Steun voor nieuwe muziekopnames van Belgische artiesten

CASCO Phil

Muziekvakantie CroKant Alden Biesen voor kinderen (6-12 jaar) met/zonder muzikale voorkennis

Een jaarlijks muzikaal/sociaal gebeuren dat creativiteit, gezonde voeding en kinderen met diverse achtergronden met elkaar verbindt in de fantasierijke Landcommanderij.

Fondation Polycarpe

Innovatieve, originele muziek- en theaterprojecten

Ondersteunen van vernieuwende en originele projecten rond muziek en theater.

European Jewish Buildings

Opbouwende kracht van cultuur (voor jongeren)

Meermaals per maand organiseren van activiteiten en evenementen, in conferentie/seminarievorm, voor 15- tot 25-jarigen.

Les Pastoureaux (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van vzw Les Pastoureaux -Petits Chanteurs de Waterloo et de Louvain-la-Neuve, die kinderen en jongeren helpen zich te ontplooien.

Foire du Livre de Bruxelles (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van de 'Foire du Livre de Bruxelles' die de actoren van de sector verenigt om lectuur en professionals van de boekensector te promoten.

Young Belgian Strings (Fonds Vrienden van)

Filantropen ondersteunen projecten van vzw Young Belgian Strings, een strijkorkest met jonge talenten die het vak van orkestmusicus willen leren.

Fonds Arthur Grumiaux in bewaring bij Koninklijke Bibliotheek van België

13 12 2021

Na de schenking van de Stichting Arthur Grumiaux geeft de KBS het fonds Arthur Grumiaux in bewaring aan de afdeling Muziek van de Koninklijke Bibliotheek van België.

Fonds LIVE2020 steunt 90 livemuziekprofessionals voor bijna 200.000 euro

24 11 2021

Het Solidariteitsfonds LIVE2020, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt 90 professionals van de livemuziek voor een totaal van 200.000 euro.

Belgisch muzikaal erfgoed gered

18 10 2021

Het Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché heeft 17 autografische manuscripten van de Belgische componist Philippe Boesmans aangekocht om ze voor het nageslacht te bewaren.

Muziekerfgoed tot leven gebracht

Muziek en cultuur

“Ik ben verrukt en vereerd dat ik deze cello toevertrouwd kreeg, na een lange zoektocht naar een muzikale metgezel.”
Pierre Fontenelle
Cellist, kreeg cello van N.F.Vuillaume uit 1860 in bruikleen

Filantropie ten dienste van jonge muzikanten

Muziek en cultuur

“Het gebeurt niet vaak dat je voor een eerste opname zoveel vertrouwen krijgt, vooral bij een stoutmoedig project als het mijne.”
Valentine Buttard
Pianiste, begunstigde van het Fonds Fravanni