Organisatie in België

Fondsen werven in België en/of in het buitenland, in alle transparantie.

Zet uw vereniging of organisatie zich in voor het algemeen belang in België? Wil ze giften inzamelen in België en/of buiten de grenzen om een of meer projecten te verwezenlijken?

Onze verschillende formules helpen u giften in te zamelen in alle transparantie – in België, in Europa en/of internationaal (Verenigde Staten, Canada, Azië…) – en geven uw project(en) zichtbaarheid. Uw schenkers, gevestigd in België of elders in de wereld, zijn zeker dat hun giften correct worden gebruikt. Ze genieten bovendien fiscale voordelen.

Welke formule voor uw project?

Ontdek hier enkele van onze formules om giften in te zamelen. Wij staan ter beschikking om ze aan te passen aan uw behoeften en wensen.

Giften inzamelen in België

Het Fonds ‘Vrienden van’, een formule waarmee een groep filantropen uw organisatie op een structurele manier kan steunen.

Giften inzamelen in Europa en/of internationaal

Schenkers (particulieren, bedrijven, organisaties) in Frankrijk¸ Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Denemarken kunnen rechtstreeks een gift overmaken aan uw organisatie via de Koning Boudewijnstichting. Toch genieten ze de fiscale voordelen van het land waar ze gevestigd zijn. Wij zorgen ervoor dat ze de fiscale attesten van de betrokken landen ontvangen.

Bovendien kan uw filantropisch initiatief terugvallen op ons uitgebreide internationale netwerk om giften te ontvangen van andere landen in Europa en/of elders in de wereld.

Mede-eigendom staat of valt met geëngageerde eigenaars

Lokaal en regionaal burgerengagement

“Iedereen wordt gezien als een volwaardige deelnemer, ongeacht hoe groot of hoe klein je eigendom is.”
Marie Ange Demuysere, mede-eigenaar

Vrienden voor het leven

Personen met een beperking

"Minstens even belangrijk als de middelen is het gevoel dat buitenstaanders ons met die giften tonen dat ons werk belangrijk is.”
Steven hazenboschdirecteur Revalidatiecentrum Pulderbos

Fonds Tinne Boes steunt studenten in moeilijke situaties

Kinderen en jongeren

"Dankzij de steun van het Fonds kon ik me volledig op mijn studie toeleggen."
Fadi Belouni, oud-student gesteund door het Fonds Tinne Boes