Wereldwijde filantropie

Filantropen begeleiden die zich willen inzetten voor het algemeen belang op meerdere continenten.

Filantropen die actief willen zijn op meerdere continenten vinden in de Koning Boudewijnstichting een uitgelezen partner, die bereid is haar expertise en filantropische infrastructuur ter beschikking te stellen.

Myriad, de samenwerking tussen de Koning Boudewijnstichting, haar filialen in Noord-Amerika en Give2Asia is daarbij een echte troef. Dit partnerschap faciliteert grensoverschrijdende giften over de vijf continenten heen en de samenwerking tussen verschillende internationale filantropische structuren:

Filantropen en schenkers hebben zo meer geografische opties en een breed netwerk van organisaties zonder winstoogmerk om te steunen, naast kwaliteitsvolle filantropische diensten en advies.

• particulieren, organisaties en bedrijven begeleiden die projecten van algemeen belang op meerdere continenten willen ondersteunen;
  • organisaties van het maatschappelijke middenveld ondersteunen die giften willen inzamelen op meerdere continenten.

Wereldwijde filantropie maakt deel uit van het programma Internationaal

Meer informatie over de filantropische formules.

Oproep Beurzen 2021 Fonds Elisabeth en Amelie

Beurzen voor buitenlandse studenten in een masteropleiding, om in een ontwikkelingsland stage te lopen ivm duurzaam waterbeheer. Beurzen uitgereikt door het Fonds Elisabeth &…

Fonds Elisabeth & Amélie - Toegang tot water - 2022

Steun aan projecten van Belgische organisaties die zich in de landen van het Zuiden inzetten voor een betere toegang tot de waterdistributie.

Bekendgemaakt

Sociale economieprojecten die armoede bestrijden

Steun voor sociale economieprojecten die armoede bestrijden in België door de toegang tot basisrechten te verbeteren voor zij die gevestigd zijn buiten de grote steden.

Togo Debout

Drinkwatervoorziening in dispensarium/kraamkliniek Saint-Etienne, in Assomé, Togo

Via een boorput voorzien in water voor de hygiëne/verzorging van patiënten in de kraamkliniek/EL-zorgcentrum, en voor de lokale bevolking.

Felixfonds

Watervoorziening in rurale ELZ-centra/dorpsgemeenschappen in Bolgatanga/Bawku, Noord-Ghana

Waterpunten inzetten om watergerelateerde ziekten (cholera, dysenterie, tyfus) terug te dringen, en dorpelingen mobiliseren/opleiden om het watergebruik goed te beheren.

Stichting Hubi en Vinciane

Drinkwaterputten/sanitaire installaties in 4 gezondheidscentra in N'Dali en Tchaourou, Benin

Upgraden water/hygiëne-infrastructuur in zorgcentra om de behandeling/ontwikkelingskansen van ernstig ondervoede kinderen (-5 jaar) uit 64 dorpen te verbeteren.

De Vlaamse Kapucijnen (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen charitatieve en humanitaire projecten van de vzw Vlaamse Kapucijnen, in België en in het buitenland.

Europese Vrienden van Ben Gurion Universiteit

Ondersteuning van de activiteiten op het gebied van onderwijs, onderzoek en regionale ontwikkeling in het kader van de universiteit.

ShelterBox BeLux (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van Shelterbox BeLux, die slachtoffers van rampen en conflicten helpen een veilig onderdak te vinden en hun huis te herstellen.