Schenkerskring

Samen met andere schenkers giften inzamelen voor meerdere goede doelen.

U wil giften inzamelen samen met andere schenkers (groep, netwerk, serviceclub, alumnivereniging…) ten voordele van meerdere goede doelen in een bepaald domein?

Een Schenkerskring, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, brengt schenkers bijeen die samen beslissen welke projecten van algemeen belang van welke organisaties ze willen steunen.

Looptijd

De Schenkerskring heeft een looptijd van drie jaar, die kan worden verlengd op vraag van de initiatiefnemers.

Werking

De Schenkerskring wordt opgericht na goedkeuring van het Comité voor Lokale Filantropie van de Koning Boudewijnstichting. De leden helpen giften in te zamelen voor meerdere goede doelen en beslissen welke projecten steun krijgen. De Stichting neemt het administratief en financieel beheer van de Schenkerskring voor haar rekening.

Budget

Een Schenkerskring brengt jaarlijks een minimum van 5.000€ aan giften bijeen. Om haar eigen activiteiten te financieren is de Koning Boudewijnstichting gemachtigd om jaarlijks een afhouding te doen van 5% van de ontvangen giften. Dit bedrag is degressief vanaf 100.000 euro aan gecumuleerde giften.

Fiscaliteit

Giften vanaf 40 euro op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: GEBABEBB van de Koning Boudewijnstichting ten voordele van de Schenkerskring geven recht op een belastingvermindering van 45% van het gestorte bedrag. Dit vindt u terug op het fiscaal attest dat de Koning Boudewijnstichting aflevert.

Contact

Géraldine Van houte
vanhoute.g@mandate.kbs-frb.be
+ 32 2 549 61 69

Verhalen
Engagement dat inspireert!

Meer sociale impact door inzet van technologie

"De afgelopen jaren bewaarden we de gegevens in Excellijsten. Als je slechts drie kampen per jaar organiseert, kan je nog iedereen persoonlijk contacteren en de gegevens up-to-date te houden."
Joris Van Cauwenbergh
één van de oprichters van vzw Kadee

Vrouwelijke reparateurs van smartphones opleiden

Digitale inclusie

"Door al deze telefoons onder handen te nemen, word je je bewust van onze impact op het milieu."
Kawtar Bouzid
deelnemer aan de opleiding Digital School for Women

Vier ondernemers leggen uit hoe de Business Partnership Facility hun duurzame activiteiten ondersteunt in Rwanda en Senegal

Ondernemingen voor ontwikkeling

"De relatie tussen financierder en begunstigde is belangrijk. Sociale ondernemers zijn gepassioneerd over wat ze doen. Vertrouwen is essentieel om de uitvoerders mondiger te maken. Ik heb dat vertrouwen ervaren en dat was versterkend, het gevoel dat ik de controle heb om beslissingen te nemen die volgens mij goed zijn voor ons."
Yvette Ishimwe
Oprichtster Iriba Water Group Rwanda