Talentvolle individuen

Changemakers ondersteunen ten dienste van het algemeen belang.

Kansen geven aan alle talenten opdat ze zich ten volle kunnen ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak: deze opdracht ligt de Koning Boudewijnstichting na aan het hart. En dat geldt ook voor steeds meer filantropen die individueel talent, in België en in het buitenland, willen ondersteunen. Via structurele initiatieven en via Fondsen helpt de Stichting (toekomstige) changemakers om zich te ontwikkelen en moedigt ze excellentie aan ten dienste van iedereen.

Onze acties

  • met het programma Boost wordt jong talent uit kwetsbare milieus intensief begeleid om hun slaagkansen in het hoger onderwijs zo groot mogelijk te maken en ze vlot te helpen doorstromen naar de arbeidsmarkt;
  • het Prins Albertfonds helpt de internationale managementcompetenties van jong professioneel talent te ontwikkelen, zodat ze kunnen bijdragen aan de groei van de Belgische economische activiteiten in het buitenland;
  • het Prins Filipfonds werkt initiatieven uit die jongeren van diverse origine de kans geven om elkaar te ontmoeten en samen te werken;
  • ondersteuning van de Vrijdaggroep, een denktank die het publieke en politieke debat wil verrijken met nieuwe maar haalbare ideeën.

Talentvolle individuen maakt deel uit van het programma Opleiding en ontwikkeling van talenten

Projectoproepen

Projectoproep 2022- Fonds Rita Ghesquiere: creatief lezen en schrijven van kinderen en jongeren bevorderen

Creatief lezen en schrijven van kinderen en jongeren bevorderen, met aandacht voor projecten die jongeren uit kansengroepen via verhalen groeikansen bieden

Open

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Steun aan erkende Vlaamse jeugdbewegingen

Bekendgemaakt

Fonds Jan Filliers. Oproep lente 2022

Steun aan slachtoffers van een ongeval met blijvend letsel

Bekendgemaakt

Kregen steun

De Landgenoten

Stichting De Landgenoten: concreet bijdragen tot transitie naar een biolandbouwsector

Gronden aankopen die enkel nog voor biolandbouw mogen worden gebruikt, om bioboeren te helpen en bodemvruchtbaarheid op te bouwen voor toekomstige generaties.

Fédération Royale des Professeurs de Grec et de Latin

Vertaalwedstrijd 'Rencontres latines' voor leerlingen 6e jaar SO

Belonen van leerlingen die Latijn studeren en de beste resultaten halen, met prijzen (boeken of waardebonnen) en kans op participatie aan internationale finale in Arpino (Italië)…

Centrum leren en werken Connect Sint-Niklaas

Oorlog en vrede

De kazerne Dossin en het Fort Van Breendonk bezoeken om lessen (voor 3de/2de graad) over oorlog en vrede, én, over groepsdruk, racisme en polarisatie meer beklijvend te maken.

Evenementen

Prince Albert Fund - Open door session 2021

16/11/2021 18:00 Tot 16/11/2021 19:30

Infosessie voor talentrijke Belgische professionals die ervaring willen opdoen bij het beheer van internationale ‘business development’projecten voor een Belgisch bedrijf.

Partnerschappen, opdrachten en specifieke initiatieven

Prins Filipfonds

Via uitwisselingen, ontmoetingen en dialoog tussen burgers uit de verschillende Gemeenschappen bijdragen tot meer respect voor elkaars eigenheid en cultuur.

Fondsen en filantropieformules

Fussballclub Bütgenbach VoG - Bütgenbach (Projectrekening)

Kunstgras leggen op het voetbalveld van FC Bütgenbach om de speltechniek en training van jeugdspelers dankzij een goede ondergrond te verbeteren.

BeTech (Fonds Vrienden van)

Filantropen steunen projecten van de organisatie BeTech, die een sterke en duurzame mentaliteit en een klimaat van ondernemerschap wil stimuleren in België.

Press Releases

Noëmi Plateau en Lisa Beken winnen 17de editie van Belgodyssee-wedstrijd voor jonge journalisten

Noëmi Plateau (KASK School of Arts Gent) en Lisa Beken (UCLouvain) winnen de Belgodyssee Prijs 2021 voor beloftevolle journalisten in spe.

Twee talentvolle jonge fotografen bekroond

Simon Lenskens en Simen Lambrecht ontvangen beiden een beurs van 3500 euro van het Fonds Sébastien van der Straten voor hun fotografische projecten in Paraguay en België.

Een Boost voor kwetsbare jongeren in Gent en Oostende

Boost, het intensieve programma voor talentontwikkeling van de KBS, start dit jaar ook in Gent en Oostende. In beide steden zullen jongeren uit kwetsbare gezinnen begeleid worden…

Verhalen

Afscheid in schoonheid

Talentvolle individuen

“Ik wil producten ontwerpen waar anderen nood aan hebben en die iets bijdragen aan de maatschappij”.
Michiel Wierinck
laureaat ID City en bedrijfsleider Naturnus

Van de Ardennen naar Taiwan: of hoe een beurs je leven kan veranderen

Talentvolle individuen

"Weg van mijn comfortzone heb ik een nieuwe sector kunnen ontdekken en nieuwe competenties kunnen ontwikkelen."
Justine Thiry
Laureate van het Prins Albertfonds

Ines: voorbestemd voor grootse dingen

Talentvolle individuen

“Boost is een geweldig avontuur. Er gaat een hele wereld voor mij open, en ik ga vooruit, zowel op persoonlijk als op schools vlak.”
Ines Lamallem
Deelneemster aan Boost, laureate van de Prijs Laure Nobels – Waals-Brabant