VS en Canada

Filantropische stromen vanuit en naar de Verenigde Staten en Canada faciliteren, in samenwerking met KBFUS en KBF CANADA.

Om haar internationale impact te vergroten werkt de Koning Boudewijnstichting nauw samen met de leden van haar ‘familie’: KBFUS en KBF CANADA. KBFUS staat ten dienste van Amerikaanse filantropen en schenkers die goede doelen in Europa en Afrika willen steunen. KBF CANADA begeleidt Canadese filantropen en schenkers die liefdadigheidsprojecten willen uitwerken op een internationale schaal. Via de Fondsen die we beheren, ondersteunt de Stichting ook projecten in de Verenigde Staten en Canada, vooral op het vlak van onderwijs.

• advies geven en oplossingen op maat voorstellen aan Amerikaanse en Canadese schenkers die overzeese goede doelen willen ondersteunen;
  • projecten van algemeen belang in de Verenigde Staten en Canada ondersteunen.

VS en Canada maakt deel uit van het programma Internationaal

JW House

Emergency Lodging Fund: ELF relieves the financial burden placed on families experiencing a medical crisis by subsidizing or eliminating overnight lodging costs.

Tegen een gereduceerd tarief noodonderdak bieden aan gezinnen met een laag inkomen, baby's of kinderen op intensive care, of bij comfortzorg aan het levenseinde.

European Friends of Fund JW House

JW House houdt families bij elkaar tijdens medische crises door een gastvrij thuis te bieden dicht bij het ziekenhuis en door een zorgzame en meelevende omgeving te bieden.

European Friends of Fund House of Blues Music Forward Foundation

Ter ondersteuning van het Crew Nation Fund is een wereldwijd hulpfonds opgericht om de door de COVID-19 pandemie getroffen live-muziekcrews te steunen.